top of page
_DSC3717.jpg

Photo: Jyrki Kaheinen

Alkukesän 2024 tapahtumia

Vuosi 2024 on kolmas kautemme Lehmustossa. Kasvatamme tuoreita vihanneksia naapuruston ja muiden iloksi ja terveydeksi. Jalostamme sadostamme myös muun muassa hapankaalia ja suolakurkkuja myyntiin. Säännölliset tilamyynnit jatkuvat kesäkuun alusta aina lokakuuhun asti niin, että heinäkuussa lepäämme viikot 28 ja 29, jolloin myös tilamyynti on tauolla. Tilamyynti on auki torstaisin kello 15–18.

Osallistumme joihinkin valtakunnallisiin ja lähiseudun teemapäiviin sekä järjestämme omia tapahtumia. Tänä kesänä voit kohdata meidät ainakin Kerala Joogafestivaaleilla 8.6. ja Juurilla Festivaalilla 17.8.

Jos sinulla on idea tapahtumasta, jonka haluaisit järjestää meillä tai tuoda osaamistasi – kuten joogaa, käsitöitä tai performanssitaidetta – joihinkin meidän tapahtumiin, ole rohkeasti yhteydessä maija@uomaearthcare.fi

 

Käymme säännölllisesti myös myymässä Järvenpään, Keravan ja Tuusulan Reko-ruokapiireissä parillisten viikkojen keskiviikkoiltaisin. Lähiruoan myynti- ja jakelumalli REKO-renkaat toimivat Facebookin kautta suljettuina ryhminään, joissa tilaukset ja toimitukset sovitaan. Voit myös matalalla kynnyksellä soittaa tai viestittää ja sopia tilauksesta ja noudosta erikseen: 050 377 5501 / Maija

Taimimyynti lauantaina 18.5. kello 1014

Myynnissä erityisesti lämpöä rakastavia kasveja, kuten tomaatteja ja chilejä, sekä erilaisia yrttejä ja kukkia, kuten leijonankita, tsinnia, kosmos jne. Kannattaa myös kysyä etukäteen, jos erityisesti kaipaisit jotain tiettyä!


Kasvatamme taimet seoksessa, jossa on muun muassa luomumultaa, mykorritsajauhetta ja omaa tähän tarkoitukseen sopivaa multaa matokompostista. Tämä antaa taimille hyvän alun elämään. Viime vuonna asiakkaat arvostivat sitä, miten hyvävoimaisia, tanakoita ja kestäviä meiltä ostetut taimet olivat.


Mukana myös Huonekasviseuran Kasvitreffit, eli samalla reissulla voit löytää itsellesi uusia huonekasveja muilta harrastajilta.

Säännölliset tilamyynnit torstaisin kello 15–18

  • Kesäkuussa joka torstai, myös juhannusviikolla

  • Heinäkuussa 4.7. ja 25.7. HUOM: tilamyyntiä EI OLE 11.7. eikä 18.7.

  • Elo-syyskuussa joka torstai

  • Lokakuussa lähtökohtaisesti 3.10., 10.10. ja17.10. 

Avoimet puutarhat sunnuntaina 16.6. kello 12–17

Osallistumme valtakunnalliseen Avoimet puutarhat –päivään. Tervetuloa tutustumaan puutarhaamme! Voit myös ostaa mukaasi satokauden vihanneksia ja yrttejä. 

Hapatustyöpajat

Tule viettämään hauska hetki hapattamisen parissa. Hapatustyöpaja on 2,5-tuntinen yhdessä oppimisen ja tekemisen tapahtuma, jossa opit hapattamisen perusteet ja saat kotiinviemisiksi purkillisen maukasta hapankaalia. Kesällä 2024 järjestämme ainakin yhden maksullisen työpajan hapattamisen perusteista ma 29.7. kello 17.30-20.

Työpajan hinta on 39€ / hlö (sis. Alv 24%). Ilmoittautuminen sähköpostitse maija@uomaearthcare.fi, otsikoksi Hapatustyöpaja + päivämäärä. Lisätietoja täältä.

Kaikille avoimet Touhutiistait kello 16-19

Jatkamme tilalla säännöllisiä tapaamisia yhteisen tekemisen parissa joka toinen viikko. Kädet multaan ja kottarit rullaamaan!

Aloitamme hommat kello 16 ja päätämme ne yhteiseen illalliseen tammen alla tai aitassa. Tule ja ota kaverikin mukaan! Touhutiistait ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Kevään 2024 aikana opit perusteita muun muassa no dig -viljelystä, jossa maata ei käännetä lainkaan vaan pyritään sen sijaan ruokkimaan maanalaista elämää eri tavoin.

Tässä eri kerroille alustavia teemoja:
14.5. Penkkien valmistelu ja hoito
28.5. Istutus ja kylvö
11.6. Niitto ja komposti
25.6. Risuja ja muuta

Teemme pieniä projekteja, kuten kohopenkkejä, rakennushommia tai istutus- ja kylvötöitä. Painopiste on erityisesti rennossa yhdessä tekemisessä ja oppimisessa. Touhutiistaisin on myös suotavaa heittää hetkeksi pötkölleen nurmikolle tai riippumattoon.

Early Summer Events in 2024

This will be our third season at Lehmusto. We grow fresh produce for the enjoyment and benefit of our neighbourhood and anyone else. We ferment products, like sauerkraut and pickled cucumbers for sale. Our regular farm sales will continue in the beginning of June and run all the way until October, though with a two week break in July, weeks 28 and 29. Farm sales will be open on Thursdays 15.00–18.00.

We will participate in some national and regional theme days and will also organize some of our own. If you have an idea about an event that you would like to organize at our place or sharing your know-how – something like yoga, crafts or performing arts – at an event, please get in touch, maija@uomaearthcare.fi

We also sell our products at Järvenpää, Kerava and Tuusula Reko rings on even week Wednesdays. REKO rings operate on Facebook through private groups where orders and deliveries are arranged. Also feel free to call or text Maija (050 377 5501) and arrange to order & pick up products from the farm.

Regular farm sales on Thursdays from 15 to 18

  • Every Thursday in June, also on Midsummer week

  • July: 4th – followed by a two week break – and open again on the 25th

  • August & September: every Thursday

  • October: 3rd, 10th and tentatively 17th

Fermentation Workshops

Come join us for fermentation fun as we navigate salty waters with microbes. Our fermentation workshop is a 2,5 hour event where we give you the basics of fermenting and why it’s good to ferment. Then we ferment and participants get to take home a jar of tasty sauerkraut.

Summer 2024 workshop at least Monday 29.7. from 17.30 to 20.00.

Price is 39€/person (incl. VAT 24%). The event can be bilingual (Finnish and English) if necessary. Register via email maija@uomaearthcare.fi, with the title Fermentation Workshop + date.

Permaculture Fridays will continue in 2024 - this year on Tuesdays!

We will continue our regular get-togethers at Lehmusto. Get your hands in the soil and wheelbarrows a-rolling! We will look at permaculture principles by applying some of them during the afternoon. We will take on small projects, like building hugelbeds, small construction tasks or sowing and transplanting tasks. The focus is on doing and learning together. It’s also fine to take a nap in a hammock.

 

Summer 2024 Permaculture Tuedays will be held a couple of times per month from 16.00 onwards, ending in a shared dinner in the garden or barn.

May: 4th & 28th

June: 11th & 25th

July 23rd

August: 6th & 20th

Sepember 3rd

bottom of page