Kuvaus
Raaka-aineet
Valmistus
Paksoita eli pinaattikiinankaalia voi käyttää kuten kiinankaalia. Sen voi siis syödä salaatissa raakana, mutta on maukasta myös paistettuna. Paksoita käytetään erityisesti aasialaisessa keittiössä, ja tämä perusohje sopii myös mangoldille, pinaatille, lehtikaalille ja muille lehtivihreille:
Irrota lehdet kannasta ja leikkaa ne pituussuunnassa 2-4 osaan.
Kuumenna pannussa (seesami)öljyä ja lisää joukkoon paksoi.
Viipaloi mukaan reilusti valkosipulia.
Sekoittele pannulla, niin että nestettä haihtuu ja lehdet "väsähtävät".
Mausta soijakastikkeella. Voit lisätä hieman myös sitruunamehua. Lisää myös suolaa ja pippuria.
Tämä toimii sellaisenaan lisukkeena tai pohjana wokkiruualle, johon voit lisätä esimerkiksi juureksia, tofua, yrttejä ja pähkinöitä.