top of page

Sitruunainen mangoldipasta

Valmisteluaika

10 minuuttia

Paistoaika

15 minuuttia

Annoksia

4 annosta

Kuvaus

Raaka-aineet

1 sitruuna

300 g pastaa (spagetti toimii)

1 dl kivettömiä (vihreitä) oliiveja

2 rkl kapriksia

1 dl extra virgin oliiviöljyä

1 sipuli pilkottuna

5 kynttä valkosipulia hienonnettuna

1 tl chilirouhetta

200 g mangoldia pilkottuna (pilko ruodit pieneksi, niissä kestää pidempään kypsyä; lehdet voi olla isompina palasina)

1 rkl voita

0,5 tl merisuolaa

1 dl parmesania

3 rkl silputtua persiljaa

mustapippuria maun mukaan


Valmistus

  1. Raasta sitruunan kuori (vältä raastamasta valkoista osaa). Sitten purista sitruunamehu pieneen kippoon.

  2. Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä al denteksi. Ota talteen 3 dl pastan keitinvettä.

  3. Sekoita oliivit ja kaprikset (+ 1 tl kapristen suolalientä) blenderissä tai sauvasekoittimella tahnaksi.

  4. Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä isossa paistinpannussa. Kuullota sipulia noin 10 minuuttia kunnes pehmeää. Lisää hienonnettu valkosipuli ja chilirouhe ja paista minuutti. Sekoita joukkoon silputtu mangoldi ja paista muutama minuutti kunnes alkavat pehmetä.

  5. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Lisää voinokare ja oliivi-kapristahna sekä puolet pastan keitinvedestä. Sekoita hyvin. Ripottele joukkoon merisuola ja parmesan. Lisää pastan keitinvettä niin paljon, että saat kastikkeen levitettyä tasaisesti pastan päälle. Lopuksi lisää joukkoon persiljasilppu ja mustapippuri.

bottom of page