Kuvaus

Raaka-aineet
1 sitruuna
300 g pastaa (spagetti toimii)
1 dl kivettömiä (vihreitä) oliiveja
2 rkl kapriksia
1 dl extra virgin oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
5 kynttä valkosipulia hienonnettuna
1 tl chilirouhetta
200 g mangoldia pilkottuna (pilko ruodit pieneksi, niissä kestää pidempään kypsyä; lehdet voi olla isompina palasina)
1 rkl voita
0,5 tl merisuolaa
1 dl parmesania
3 rkl silputtua persiljaa
mustapippuria maun mukaan
Valmistus
Raasta sitruunan kuori (vältä raastamasta valkoista osaa). Sitten purista sitruunamehu pieneen kippoon.
Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä al denteksi. Ota talteen 3 dl pastan keitinvettä.
Sekoita oliivit ja kaprikset (+ 1 tl kapristen suolalientä) blenderissä tai sauvasekoittimella tahnaksi.
Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä isossa paistinpannussa. Kuullota sipulia noin 10 minuuttia kunnes pehmeää. Lisää hienonnettu valkosipuli ja chilirouhe ja paista minuutti. Sekoita joukkoon silputtu mangoldi ja paista muutama minuutti kunnes alkavat pehmetä.
Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Lisää voinokare ja oliivi-kapristahna sekä puolet pastan keitinvedestä. Sekoita hyvin. Ripottele joukkoon merisuola ja parmesan. Lisää pastan keitinvettä niin paljon, että saat kastikkeen levitettyä tasaisesti pastan päälle. Lopuksi lisää joukkoon persiljasilppu ja mustapippuri.