_DSC2902_edited.jpg

Photo: Jyrki Kaheinen

Lokakuusta eteenpäin emme pidä aittapuotia säännöllisesti auki, mutta voit matalalla kynnyksellä soittaa tai viestittää ja sopia hausta erikseen esimerkiksi hapankaali- tai kombuchatarpeen iskiessä: 050 377 5501 / Maija

Lokakuussa myymme Masu-kombuchaa ja muita jäljellä olevia hapantuotteita sekä hunajaa myös Korson ja Järvenpään REKO-ringeissä. Lähiruoan myynti- ja jakelumalli REKO:ssa (Rejäl konsumtion – Reilua kuluttamista) kuluttajat tilaavat lähiruokatuottajilta ruokaa suoraan ilman välikäsiä. REKO-renkaat toimivat Facebookin kautta suljettuina ryhminään, joissa tilaukset ja toimitukset sovitaan. Lisätietoja REKOsta: https://aitojamakuja.fi/reko/

Reko Pohjois-Vantaa (Korso) https://www.facebook.com/groups/REKOPohjoisVantaa
12.10. ja 26.10 kello 19.30-20

Järvenpään Farmarin Markkinat / REKO https://www.facebook.com/groups/974825372555621
5.10 ja 19.10 kello 19-19.30. 

From October onwards we won't have regular farm sales times. Feel free to call or text Maija (050 377 5501) and arrange to pick up honey, sauerkraut, sour cucumbers and/or kombucha from the farm.

In October, we will sell our Masu-kombucha and other sour products as well as honey in at least Korso and Järvenpää REKO rings. REKO is a sales and delivery model for local food where consumers order direct from the producer. REKO rings operate on Facebook through private groups where orders and deliveries are arranged.

REKO Pohjois-Vantaa (Korso): https://www.facebook.com/groups/REKOPohjoisVantaa

We'll be there 12.10. and 26.10  19.30-20

 

Järvenpään Farmarin Markkinat / REKO: https://www.facebook.com/groups/97482537255562

15.10 and 19.10 19-19.30. 

Masu Nokkoskombucha

Masu Nokkoskombucha on ihanan pirskahteleva, raikkaan hapan ja sopivan villi nautintojuoma.

 

Kombuchan käymisessä on käytetty sekä nokkos- että mustaa teetä.

Makuvaihtoehtoja on tällä hetkellä neljä:

  • Mustaherukka - Upean värinen, helposti lähestyttävä klassikko, joka sopii alkumaljaksi tai ihan muuten vain nautittavaksi!

Ainesosat: vesi, kombucha-viljelmä, nokkonen, musta tee, mustaherukka, inkivääri, sitruuna, sokeri

  • Tyrni - Tyrnin, inkiväärin ja sitruunan raikas makuyhdistelmä, joka sopii myös monelle, jolle tyrnin maku voi muuten olla liikaa.

Ainesosat: vesi, kombucha-viljelmä, nokkonen, musta tee, tyrni, inkivääri, sitruuna, sokeri

  • Vadelma-kuusenkerkkä - Kuusenkerkän happamuus ja vadelman makeus ovat metsäinen yhdistelmä, joka vie kielen mennessään.

Ainesosat: vesi, kombucha-viljelmä, nokkonen, musta tee, vadelma, kuusenkerkkä, sokeri​

  • Mansikka-karpalo - Kesän 2022 uutuusmaku, joka yhdistää mehukkaan mansikan ja pirtsakan karpalon.

Ainesosat: vesi, kombucha-viljelmä, nokkonen, musta tee, mansikka, karpalo, sokeri​

Hinnat: 3,50 € / 0,33 l pullo tai 19,50 € / sixpack

Kombuchaa on taas saatavilla! Tällä hetkellä myymme suoraan tilalta.

Masu Nettle Kombucha

Masu Nettle Kombucha is a wonderfully sparkling, delightfully sour and appropriately wild drink for any occasion.

Our kombucha is brewed with both nettle and black tea. At the moment, we offer three different flavours:

  • Blackcurrant - This beautifully coloured, easy-to-approach classic can be used as a welcoming drink or for any occasion really

Ingredients: water, kombucha-culture, nettle, black tea, blackcurrant, ginger, lemon, sugar

  • Sea buckthorn - The combination of sea buckthorn, ginger and lemon produces a refreshing taste that is also enjoyed by many for whom the taste of sea buckthorn can be too much

Ingredients: water, kombucha-culture, nettle, black tea, sea buckthorn, ginger, lemon, sugar

  • Raspberry-spruce tip - Taste the forest in this delicious amalgam of the acidity of spruce tip and the sweetness of raspberry 

Ingredients: water, kombucha-culture, nettle, black tea, raspberry, spruce tip, sugar

  • Strawberry-cranberry - Summer 2022 new flavour that mixes juicy strawberry and zesty cranberry

Ingredients: water, kombucha-culture, nettle, black tea, strawberry, cranberry, sugar

Prices: 3,50 € / 0,33 l bottle or 19,50 € / sixpack

Kombucha is available again! Currently we're selling directly from the farm.

IMG_20220906_102359.jpg

Masu Hapankaali

Masu Hapankaali on mukavan rapsakka ja sopivan hapan lisä talviseen ruokapöytään.

Hapankaalissa on käytetty Lehmuston tilalla kasvatettuja vihanneksia. Kaalilajikkeina on hapankaalin tekoon erityisen hyvin soveltuvat 'Holsteiner Platter' ja 'Glory of Enkhuizen'.

Ainesosat: keräkaali, porkkana, purjo, valkosipuli, suola, mustapippuri

Hinta: 8 € / 400 g purkki

Hapankaalia on nyt saatavilla! Syksyllä 2022 on tilamyyntipäivä ainakin vielä to 29.9. kello 16-18. Tilauksesta ja noudosta toisena päivänä on myös mahdollista sopia erikseen. Ota yhteyttä 050-3775501 (Maija).

Masu Sauerkraut

Masu Sauerkraut is a delightfully crunchy and appropriately sour addition to winter eating.

We use vegetables grown on Lehmusto farm to make our sauerkraut. As cabbage varieties we use 'Holsteiner Platter' and 'Glory of Enkhuizen', both especially suited for fermenting.

Ingredients: cabbage, carrot, leek, garlic, black pepper, salt

Price: 8 € / 400 g jar

Sauerkraut is now available! In fall 2022 we have at least one more farm sales day on Thursday 29.9. 16-18. If you wish to order and pick up at another time, it's also possible to arrange that separately. In that case, contact Maija 050-3775501.

IMG_20220906_102347.jpg

Masu Hapankurkut

Masu Hapankurkut ovat maukkaita ja rapsakoita lisukkeita syötäväksi sellaisenaan tai vaikka leivän päällä.

Hapankurkuissa on käytetty oman puutarhan kurkkuja, kahta säilöntään hyvin soveltuvaa lajiketta - 'Venlo Picklingiä' ja 'Cornichon de Paris'ta'.

Ainesosat: vesi, kurkku, valkosipuli, suola, mustaherukanlehti, tammenlehti, tillin kukinto, mustapippuri, sinapinsiemen

Hinta: 7,50 € / 540 g purkki, josta kurkkuja 240 g

Hapankurkkuja on nyt saatavilla! Syksyllä 2022 on tilamyyntipäivä ainakin vielä to 29.9. kello 16-18. Tilauksesta ja noudosta toisena päivänä on myös mahdollista sopia erikseen. Ota yhteyttä 050-3775501 (Maija).

Masu Sour Cucumbers

Masu Sour Cucumbers are tasty and crunchy sides to be enjoyed on their own or on bread, for example.

We only use cucumbers from our own garden at Lehmusto farm. We grow two varieties especially suited for pickling: 'Venlo Pickling' and 'Cornichon de Paris'. 

Ingredients: water, cucumber, garlic, salt, blackcurrant leaf, oak leaf, dill flower, black pepper, mustard seed

Price: 7,50 € / 540 g jar, of which 240 g cucumbers

Sour cucumbers are now available! In fall 2022 we have at least one more farm sales day on Thursday 29.9. 16-18. If you wish to order and pick up at another time, it's also possible to arrange that separately. In that case, contact Maija 050-3775501.

IMG_20220906_102234.jpg

Lehmuston hunaja

Lehmuston hunaja on ystävämme Stanin mehiläisten tuottamaa lehmushunajaa! Lehmushunaja on erityisen hieno ja Suomessa yhä melko harvinainen lajihunaja. Lehmushunajan mausta löytyy minttua ja
timjamia ja se onkin erityisen hyvä hunaja flunssan iskiessä.

Hinta: 14,50 € / 500 g purkki

Lehmuston hunajaa on nyt saatavilla! Syksyllä 2022 on tilamyyntipäivä ainakin vielä to 29.9. kello 16-18. Tilauksesta ja noudosta toisena päivänä on myös mahdollista sopia erikseen. Ota yhteyttä 050-3775501 (Maija).

Lehmusto Honey

Our Lehmusto honey this year, produced by our friend Stan's ​bees, is linden honey! Linden honey is a special and, in Finland, a somewhat rare monofloral honey. You can find hints of mint and thyme in linden honey and it's also great to have if struck by a cold.

Price: 14,50€ / 500 g jar

Lehmusto honey is now available! In fall 2022 we have at least one more farm sales day on Thursday 29.9. 16-18. If you wish to order and pick up at another time, it's also possible to arrange that separately. In that case, contact Maija 050-3775501.

Tulossa myöhemmin - Coming later

Masu Kimchi

Masu Kimchi on mausteinen ja tulinen lisuke. Kimchi on korealainen hapankaali, jonka perustan luo tulisessa maustetahnassa pyöritetty paksoi. Paksoin lisäksi kimchissä maistuu retiisi sekä purjo.

Myös kimchin raaka-aineista mahdollisimman moni on joko kasvatettu itse tai hankittu paikallisesti.

Kimchiä on tulossa syksyllä 2022.

Masu Kimchi

Masu Kimchi is a hot and spicy side. Kimchi is Korean fermented cabbage. As a base, we use bok choy, which we marinade in a spicy paste. Complementing the bok choy are radish and leek.

We either grow our own or source locally as many of the ingredients as possible.

Kimchi will be available in fall 2022.