Tomaatteja
Mozzarellaa tai vegaanista versiota
Vuohenputkea (kauniin vaaleanvihreitä ja meheviä supussa olevia nuoria versoja)
Laadukasta neitsytoliiviöljyä
Mustapippuria
Sormisuolaa
Kokeile klassikkosalaatissa basilikan sijaan vuohenputkea, jota eteläisemmässä Suomessa puskee ylenmäärin maasta heti ensimmäisenä keväällä. Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja asettele ne lautaselle. Revi tai silppua nuoret vuohenputket sekaan. Lorota päälle kunnon annos laadukasta oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Nautiskele tuoreen leivän ja raikkaan kesäjuoman kera!
Pelkiltään silputun vuohenputken sijaan voit myös kokeilla tomaatin ja mozzarellan päällä Raija Kivimetsän herkullisen hortahakkeluksen tyyliin tehtyä seosta, johon tulee noin 1 dl silputtua vuohenputkea, 2 rkl neitsytoliiviöljyä 1-2 tl punaviinietikkaa sekä ripaus suolaa. Sopii oikeastaan mihin vaan!
Kommentare