top of page
Search
  • Kimmo

Mennyt vuosi ja kohti uutta

Olemme asuneet ensimmäisen kokonaisen vuoden Lehmustossa, ja se on ollut sekä antoisa ja elämää rikastuttava että hektinen ja kuluttava.


Keväällä 2022 perustimme yhteisen yrityksen ja olemme oppineet paljon sekä yrittäjyydestä että yhdessä tekemisestä. Meillä on erilaiset tavat toimia ja erilainen temperamentti, mikä on ehdottomasti vahvuus. Toisaalta se korostaa hyvän kommunikaation, eli asioista rakentavasti puhumisen ja toisen kuuntelemisen merkitystä, jotta homma etenee haluttuun suuntaan. Tämän kehittäminen on tietenkin jatkuva prosessi ja pääasia on, että tykkäämme tehdä yhdessä töitä ja viedä yritystä samaan suuntaan.


Heti alusta alkaen vastaanotto on ollut lämmin. Korsossa on mukava asua, koska alueella on virkeää kylämäisyyttä ja samalla olemme hyvien kulkuyhteyksien varrella. Meihin on suhtauduttu erittäin kannustavasti ja meillä on ollut todella tervetullut olo. Saimme jo useita vakituisia kävijöitä hankkimaan tilan tuotteita ja toivomme tietysti, että tänä vuonna yhä useampi löytää meidät ja tarjoamamme tuotteet ja palvelut. Tätä kautta olemme päässeet tutustumaan paikallisiin, mikä on ollut tärkeää kotiutumisen kannalta. On ollut mahtavaa huomata, että Korsossa on meille tilaa ja ehkä jopa tilausta. Haluamme järjestää jatkossa enemmän erilaisia tapahtumia Lehmustossa (myös yhdessä muiden kanssa) ja sitä kautta vahvistaa yhteisöllisyyttä entisestään. Toivottavasti vuosi 2023 tuo siis Lehmustoon esimerkiksi lisää keskusteluja ja musiikkia sekä kokkailua tammen alla.


Saimme ensimmäisen vuoden aikana puutarha-alueesta noin puolet viljelyyn ja huomasimme, että olosuhteet ovat sopivat vihannesten kasvattamiseen. Tänä vuonna on tarkoitus lisätä ainakin yksi uusi alue viljelyyn. Meillä on nyt myös taimien tuotantoon sopiva tila, joten taimia tulee keväällä myyntiin. Puutarhaviljelyyn toi haasteita myöhäinen kevät ja toisaalta aikainen syksy. Säähän emme kuitenkaan voi vaikuttaa, mutta siihen voimme sopeutua. Ajoittamalla kylvöt ja istutukset oikein ja pitämällä huolta maan kasvukunnosta voimme saada parhaan mahdollisen sadon siitä kaudesta, joka meille suodaan.


Sijainti Tussinkosken luonnonsuojelualueen ympäristössä tuo pihapiiriin ja puutarhaan monenlaista elämää ja tätä luonnon monimuotoisuutta haluamme tietysti lisätä entisestään. Loppuvuodesta esimerkiksi lensi ikkunan taakse valkoselkätikka nakuttelemaan pyykkinarun tolppaa! Toisaalta kauriita ja rusakoita pyörii tontilla jo riittävästi.


Olemme siis tiiviisti tänäkin vuonna Lehmustossa ja toivotamme kaikki meille käymään vierailulla tai osallistumaan toimintaan. Olemme käyneet jonkin verran myös muualla esimerkiksi pitämässä työpajoja tai kertomassa siitä, mitä oikein olemme ryhtyneet täällä tekemään. Meille voi mielellään ehdottaa kaikenlaisia yhteistyökuvioita.


Hyvää uutta vuotta kaikille, toivottavasti nähdään!


62 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page