top of page
Search
  • Kimmo

Aurinkoa purkissa

Kasvit ovat siitä ihmeellisiä, että ne osaavat varastoida auringon energiaa soluihinsa. Ne muuttavat auringon energian hiilihydraateiksi, joilla ne ruokkivat muun muassa maaperän mikrobeja ja saavat vaihdossa ravinteita, jotka edistävät meidän ihmisten terveyttä. Kesällä pääsemme nauttimaan tuoreista, ravinnetiheistä vihanneksista ja yrteistä. Suomen kesä on kuitenkin lyhyt ja on hyvä varautua pitkään talveen.


Hapattaminen on yksi parhaista keinoista kotitarveviljelijälle säilöä kesän satoa talven varalle. Maitohappokäyminen sekä säilöö ravinteita että myös vapauttaa tiettyjä ravinteita. Lisäksi maitohappokäyminen esisulattaa ravintoa. Näin hapatteet ovat todella vatsaystävällisiä. Puhumattakaan makujen kirjosta, jonka hapattamalla pystyy tuottamaan!


Mikäli et kuitenkaan itse ole pystynyt hapattamaan tänä syksynä, ei hätää! Meillä on pieni erä hapantuotteita, perinteisempää hapankaalia ja tulista korealaista hapankaalia kimchiä, tällä hetkellä saatavilla Tuotteet-sivullamme. Olemme käyttäneet mahdollisimman paljon joko itse tai lähellä, parhailla tietämillämme viljelymenetelmillä kasvatettuja vihanneksia.


Psst! Jos haluat tietää lisää hapattamisesta ja kuinka valmistaa hapankaalia, kannattaa tsekata Suomen Luonto -lehden uusin numero 8/2020.
32 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page